-Dag 5 ALO/ Day 1 SK: woensdag 9 oktober – wisseldag / changing of the groups

Na het ochtend programma zullen de ALO studenten naar verwachting rond 16.00 in de bus stappen, die ze naar Breda zal brengen, verwachte aankomst 18.00 – 18.30. De Sportkunde studenten beginnen na hun ochtend reis door Nederland aan hun eigen Experience!

The sports academy students will finish their trip this morning, and take the bus back home around 4:00 PM. They will arrive in Breda around 6:00 / 6:30 PM. The students of Sportkunde and Sportstudies will start their Experience today, after traveling through The Netherlands in the morning! 

Foto’s worden gedurende de dag toegevoegd, de dagverslagen per klas volgen in de avond.

Photos will be uploaded during the day, the written report will follow in the evening. 

Klas 1A ALO

Woensdag 9 oktober; de laatste dag in de Ardennen. Voor klas 1A staat Discover Nature nog op het programma. Een hike met leren over de natuur; wat kun je gebruiken om te overleven. Voordat de klas de bus ingaat wordt er vuur gemaakt en worden er broodjes gebakken. Er is al met mooie woorden afscheid genomen van Haron en Myrthe.
Wat een fantastische week met klas 1A; humor, samen, zorgzaam en behulpzaam zijn woorden die passen bij deze mooie groep.
1A is TOP!!!!

Klas 1B ALO

Een klein stukje hiken en dan 1 van de hoogtepunten van de week. Fantastische activiteiten op de klim heuvel. Iedereen deed mee. Studenten moedigen elkaar aan, praten elkaar door abseilen en klettersteigen. Stiekem wordt er heel hard genoten. Het uitzicht was prachtig. De stoplichten staan op groen en iedereen gaat met een mooie ervaring naar huis. De klas heeft een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt. Het was genieten!

Klas 1C ALO

De laatste dag voor de leukste klas 1C. Het laatste bericht voor alle ouders, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes, honden en goudvissen de reactie van de klas in 1 woord: eindelijk, plezier, lekker, genoten, gelukkig, sick, thuis, gezellig, douchen, gezelligheid, genieten, slapen, moe, viezigheid, positiviteit, intens, enthousiasme, bijzonder, uitdagend, super, liefde, leerzaam, nice, samen, honger, samenwerking, fantastisch. Al deze indrukken en inzichten krijgen een vervolg in de rest van dit jaar en de opleiding. Een onvergetelijke ervaring in meerdere opzichten. Voorrecht en dankbaar om dit te mogen begeleiden, groet Richard.

Klas 1D ALO

Vandaag de laatste halve ALO dag. Een mooie afsluiting met de mountainbike staat op het programma. Heuvels, plassen, modder en rotsen worden in het begin nog behendig onttrekken, maar na verloop van tijd zult iedereen er volop in. Tot het middel door de plassen en modder achter de oren is het resultaat. Wat een fantastische rit, wat een heroïsche 5 dagen en wat een heerlijke, fantastische, eensgezinde en goedgehumeurd klas is 1D. Dit lijkt het begin van een superjaar te worden. Zometeen de lekkere warme bus in een ogen dicht.

De studenten van Sportkunde en Sportstudies waren laat op het bivak nog aan het bouwen en koken. Hieronder enkele reacties van hun groepsbegeleiders.

The Sportkunde and Sportstudies students arrived late on their camp site to make bivouac and cook. Some of the reflections from the guides of the groups;

Klas 1G Sportkunde

Rond 15:00 stapte alle 25 1ste jaars van klas 1G uit de bus bij Houyet. Na een korte intro zijn we van start gegaan met een hike, op naar de eerste activiteit. Bij Discover Nature een mooie maar ook gelijk al pittige route gelopen en daarbij nieuwe survival skills opgedaan. Vuur maken, je eigen bivak bouwen en koken alle moet je zelf doen, maar tegelijkertijd ook met elkaar. Na het avondeten nog even het mooiste momentje van de dag besproken en knakworstjes op het kampvuur gemaakt.

Klas 1H Sportkunde

Klas 1H met 28 mensen
Gezellige eerste dag. Begonnen in de regen met klimmen, abseilen en via ferrata. De dag mooi afgesloten bij een groot kampvuur met leuke verhalen.

Klas 1i Sportkunde

De eerste dag was daar, regen, zon, regen, zon. Ons eerste avontuur; de Grot! Angsten overwonnen en nieuwe dingen ondekt. Daarna de hike naar de eerste bivak. Niet heel lang. snel de bivak opgebouwd, eten en nu lekker bij het kampvuur. Een mooie eerste dag met goede energie.

Klas 1J Sportkunde

Voor SKI1J was het vandaag een frisse start. Vanuit de bus direct in de raft! De regen zorgde voor extra nattigheid, maar dit maakte de klas niks uit! Er werd gelachen, gesprongen en vooral hard gepeddeld. De studenten hielden goed de sfeer er goed in! Na een korte hike werd een eerste groepsbivak gemaakt. Onder begeleiding van Remco en Gijs werd dit met de helft van de groep een strakke tent. De andere helft ontfermde zich over het vuur en met goed overleg is daar mooi aan gekookt en de dag nabesproken. Een zeer geslaagde dag, iedereen was tevreden over de eerste (sterke) samenwerking en gesprekken die onderling gevoerd zijn in de groep.

Klas 1K Sportkunde

De groep stapte vol goede moed de bus uit voor het begin van het ardennen avontuur. Na een hevige regenbui werd de bivak plek bereikt en als verrassing had de boer het vuurtje al aangemaakt. Al gauw begonnen alle studenten aan het maken van de bivak. Nadat de buiken goed gevuld waren, werd er aandachtig bij het kampvuur geluisterd en werd koen genomineerd voor de Hulk van de dag, omdat hij met twee tassen liep!