-Day 5: Zondag SK / Sunday SPS

Foto’s worden gedurende de dag toegevoegd, de dagverslagen per klas volgen in de avond.

Photos will be uploaded during the day, the written reports will follow in the evening.

Klas 1G

Vandaag was officieel de laatste dag voor de 1ste jaar studenten in de Ardennen. Als verrassing voor de laatste avond stond er een krat met frisdrank, chips & marshmallows klaar voor de groep na een Hike van 6-7 uur. ‘s Avonds is de laatste bivak avond afgesloten met een rondje mooiste moment van de week en om het helemaal compleet te maken is het petje van de dag na het nomineren van vele personen aan het vuur geschonken. De laaste bivak zou op een open veld als groepsbivak plaatsvinden, maar in plaats van te bouwen is er democratisch besloten om onder de sterrenhemel en volle maan te slapen. Daar tegenover stond dat de groep werd gewekt door een regenbui en het tempo om op te ruimen ineens omhoog schoot.
Rond 10 uur zaten alle kinders klaar om te gaan, op de mountainbike. Na een prachtige, maar ook zware route waren ze rond 13:00 uur weer terug bij het startpunt. Eenmaal terug was het tas op en lopen richting de bus. Het zou de allerlaatste Hike van de week zijn en werd ingevuld door de mooie momenten van de afgelopen week en van het mountainbiken nog eens door te spreken. Het mountainbiken vonden veel zwaar, uitdagend en heel mooi. Anderen hadden het over de groep, hoe hecht ze zijn geworden en hoeveel ze gegroeid zijn. Waar ook veel het over hadden was waar ze naar uit kijken als ze thuis komen.

Zo zegt Joost dat hij hoopt op pizza & pils bij thuiskomst, Sebas zegt dat de frituur van zijn papa op hem wacht, Max kijkt uit naar een warm bed en Jochem & Silas hopen beide om met hun vriendin op de bank te zitten. Jordan vind het prachtig hoe de groep tot een klas is gegroeid en kijkt nu nog meer uit naar het komende jaar. Julie heeft haar zusje gemist en wil die graag zien als ze thuis is en Esther zou heel dankbaar zijn als de douche bij thuiskomst vrij is.

Met z’n allen hebben we een fantastische week neer gezet, waarin eri prachtige dingen zijn gedeeld. We hopen dat deze week jullie allemaal bij blijft, voor de procesbegeleiders zal dit zeker zo zijn.