Dag 1: vrijdag 30sept Aankomstdag ALO en ALO-Pabo

vrijdag 30 september 2022 

Maandag 3 oktober 2022

Bonjour,

Het gaat hier bon bon bon. Vanmiddag zijn de studenten aangekomen in Franstalig België.
De (meeste) studenten waren goed voorbereid: voedsel wat per dag is gesorteerd, Curverbakken gevuld met voedsel, wandelschoenen waar de tape na dag één al omheen gewikkeld zit, tassen variërend tussen de 10 en 26 kilo etc. Alle groepen vertrokken vol goede moed de Ardennen in!

Na de eerste heuvel was het toch wel even slikken, maar er werd steeds meer gelachen met elkaar. En het weer was heerlijk! Een zonnige dag, maar toen de zon onderging werd het toch wel koud.
Eerste les van vandaag: koud beginnen met wandelen, want je wordt snel warm maar eenmaal aangekomen bij de bivak weer warm aankleden want je koelt ook snel weer af.
Naast deze les werd er vandaag nog veel meer geleerd. Studenten leerden om hulp te vragen, studenten leerden hun grenzen te verleggen, studenten leerden voor elkaar klaar te staan, studenten leerden oog voor elkaar te hebben en ondervonden het doel van de outdoor week. Deze week staat namelijk in het teken van het ontdekken van jezelf, elkaar en de natuur.

Na 12 km kwam iedereen aan bij de bivak. De wc’s werden opgebouwd (gat graven in de grond, latrine eromheen en huppakee); de outdoor kampen worden met het jaar luxer. Daarna bouwden de groepen als team de bivak op (de aanpak varieerde erg per groep).

Vannacht wordt er wel wat regen verwacht…. Hopen dat iedereen morgen nog droog is!

Tot morgen!

Groetjes van alle klassen 🙂