Dag 1: vrijdag 29 sept Aankomstdag / Arrival Sportkunde & Sportstudies

vrijdag 29 september 2023  I Friday September 29, 2023

Alle groepen en enkele losse studenten (…..:-)) zijn inmiddels aangekomen hebben de eerste hike goed doorstaan, op weg naar de bivak. Voor een enkele klas was het bivak bouwen in het donker, maar met een fantastische volle maan was dat zeker een pretje. Natuurlijk werd er hier en daar wat op de tanden gebeten, maar de kop is er af! Alle kampvuren staan aan, iedereen heeft gegeten. De eerste nacht in de frisse buitenlucht (14°C). Slaap lekker!

All groups and a few individual students (…..:-)) have now arrived, have made it through the first hike well, heading to the bivouacs. For a single class, the bivouac building was in the dark, but with a fantastic full moon, it was certainly fun. Of course, there were some grimaces here and there, but the start is there! All the campfires are lit, everyone has had their meal. The first night in the fresh outdoors (14°C). Sleep well!

Klas Sportkunde 1A
Hey ouders,
Vandaag begonnen we vroeg met de lange treinreis. De sfeer zat er goed in, zelfs toen het echt moest beginnen. Een paar uit de groep voelde wel wat spanning. We zijn flink gaan doorstappen en zo onvoorspelbaar als de Ardennen zijn stonden we ineens in de regen. De poncho’s werden aangetrokken en we gingen weer door. Uiteindelijk kwamen er aan op de bivak. We maakten een vuurtje, begonnen we met de bivak bouwen en deze stond al vlot in elkaar. Het eten werd klaar gemaakt, dit was voor de een succesvoller dan voor de ander! We zijn geëindigd met een korte reflectie. De sfeer zit er echt goed in en iedereen heeft er zin in!!!

Slaaplekker voor nu.

Klas Sportkunde 1B

Op vrijdag 28 september begon onze reis richting de Ardennen. We kwamen om half 3 aan in Poulseur en werden daar opgevangen door onze begeleiders. We kregen uitleg over onze backpacks en moesten onze telefoons, helaas, inleveren. We begonnen aan onze wandeltocht en er werd ons verteld dat we maar 8 km hoefde te lopen. Dat voelde wel even anders en na ongeveer 3 uren lopen kwamen we aan bij een rivier waar ons werd verteld dat we met tas en al op een vlot naar de overkant moesten. We zagen zit allemaal niet echt zitten maar toen we aan de overkant waren, waren we trots. Toen moesten we nog een uur lopen richting onze bivakplek. Het was inmiddels 8 uur ongeveer en uiteindelijk moesten we in het donker de bivak opbouwen en eten koken. De bivak bouwen duurde even, maar uiteindelijk is hij mooi geworden.
We hebben allemaal redelijk slecht geslapen haha maar het was wel gezellig.

Klas Sportkunde 1E

Midden in het bos begon het keihard te stortregenen. Toen moesten we door een hele smalle opening in een grot. Er was even twijfel of iedereen er doorheen zou passen, maar met wat aanmoediging hebben we iedereen en alle tassen er doorheen gepropt. In de avond zaten we gezellig bij het kampvuur en gingen we weerwolven. We hebben een warme tent gebouwd en niemand is vannacht nat geworden. Tent bouwen geslaagd dus. In de avond hebben wij ons vermaakt met trefbal in de tent, waarbij we ontbijtkoeken als bal hebben gebruikt.

Ook gaven we als klas een fluitconcert voor we gingen slapen.