Dag 2: woensdag 5 okt Sportkunde & Sportstudies

Woensdag 5 oktober 2022  I   Wednesday oct 5, 2022

(bericht van de organisatie; in de brief aan de ouders blijkt een contactnummer te staan dat niet helemaal klopt, onze excuses. Als vervanging kan je bij dringende zaken contact opnemen met de coordinator ter plekke, op het mobiele nummer +31 6 51 14 60 29).

(message from the organization; in the letter to parents there appears to be a contact number that is not quite correct, our apologies. As a substitute, for urgent matters you can contact the coordinator on site, on the mobile number +31 6 51 14 60 29)

Vandaag ging de wekker om 7:30 bij klas 1A.
Het was een onrustige nacht, Calvin heeft halverwe de nacht de halve bivak gesloopt.
Er waren 2 snurkers aanwezig, wij noemen verder geen namen. Maar de groep was niet gesteld op Mare en Sem.

Toen Anna om 08:00 begon met de tent afbreken vielen de palen op 2 man. Dit leverde Ennio een lichte hersenschudding op (zometeen meer) en Meindert mocht de rest van de dag zijn backpack van 30kg tillen met een hernia.

Na een heerlijke ochtendwandeling gingen we om 09:30 kajakken. Walter en Calvin verpesten de tocht door halverwege met water te spetteren (erg kinderachtig) hierdoor stonden alle 7 kajakken vast.
Gelukkig was de redder Arnout mee die zijn droge pak opofferde voor de rest van hrt team. Het is tenslotte ook een teambuilding uitje.

Tussen het kajakken en het mountainbiken door hadden wij pauze, onze lunch opgegeten en een bal gevonden. Met een paar jongens hebben wij de bal gepakt en zijn naar een goal gegaan, hier gingen wij 16en. Snel ging de bal al over het vangnet en belandde in een tuin, van de mevrouw van wie het huis was kregen wij echter een andere bal terug. Daarna hebben wij ons potje afgemaakt en hadden wij Figo en Karsten als verliezer, na billie konden zij niet meer op de mountainbike stappen.

14:00 starten we met de mountainbike tocht eerst gezamenlijk met zijn allen warm fietsen daarna werd de groep door tweeën gesplitst. Het was een prachtige route door Wallonië. Op driekwart van de route werd een versnelling ingezet door Meindert, deze werd sterk beantwoord door een demarrage van Yoram, Walter en Ennio helaas was laatstgenoemde zo moe dat hij vergat om langs een betonblok te sturen dit leverde een prima front flip (en kratje bier van Tom) op en Ennio een paar mooi schaafwonden.

Nu is het bijna 00:00 en wordt Karsten 18 dus gaan we lekker zuipen.

P.S. lekker gezwommen, Wim Hof is jaloers op de temperaturen.

1c heeft vandaag een retraite dag; uurtje lopen van het bivak (slaapuurtjes varieerden tussen 1 en 9,5 ofwel van bijna niet geslapen tot aan ik lag en ik sliep) naar de Groeve waar we de hele dag blijven om achtereenvolgens een rots op te lopen middels een via Ferrata, de rots weer af met een vrije val tokkel, daarna klimmend omhoog en abseilend weer naar beneden. 5 uur lang vol in de adrenaline en ook nog een stralende zon. We hebben studenten angst voor hoogte zien overwinnen en stoere lui gezien die nergens tegenop zien. Er is een hele goede chemie in 1c. Op dit moment bouwen ze bivak voor dag 2. een puntzak voor 2 of 3 personen. We zijn trots op deze mooie groep.

Kim en Wilco

Klas 1e

‘s Ochtends zat klas 1e bij het kampvuur broodjes te smeren en koffie te drinken. Een goede start van een goede dag. Na een korte hike, bleek dat de route ophield.. en men per kano verder moest! In drietallen ging de klas 8km de stroming af. Op een omgevallen kano na, kwam iedereen droog weer aan de kade. Hier kon de klas in het gras liggen, bijkomen, lunch eten en opdrogen. De rivier waar de klas zonet nog op had gevaren, had in de bergen ware grotten uitgesleten. In groepen ging de klas naar binnen, op de buik, tijgerend de gangen door. Daan en Nils bleken de grootste helden, omdat ze hun angsten hier overwonnen. Hierna zette de bikkels de tocht bergopwaarts voort. Na twee uur strijden – de helling omhoog, prikkelbosjes, gladde afdalingen en koeien op het pad- kwamen ze aan op het nieuwe kamp. Nog steeds vol met energie en enthousiasme sloeg de klas aan het bouwen van de bivak, alsof ze al jaren niets anders gedaan hebben. De sfeer is goed; als het zo gaat, dan halen we zaterdag wel!

Tamar & Anouk