Day 2: dinsdag ALO/ALO-PABO

Maandag 11 april

Na een frisse, maar droge nacht zijn alle studenten inmiddels weer op pad door de bossen van Drenthe. Tijdens de tocht naar het volgende bivak staan er verschillende activiteiten op het menu;

Vlotvaren, boogschieten, constructie opdrachten, kaart en kompas, touwbaanparcours (Joytime) en Mountainbiken.

Foto’s worden gedurende de dag toegevoegd, de dagverslagen per klas volgen in de avond.

Photos will be uploaded during the day, the written report will follow in the evening.

Klas 1A

Het was een zware nacht de zon kwam vroeg op. Na veel gesnurk van Rik Oostinga en andere medestudenten werden we wakker met een geweldige zonsopkomst in de bossen van Grolloo.
Na die heerlijke “warme” nacht werd ik wakker in het gezelschap van mijn vrienden en waarna ik een relaxte ochtend heb gehad.
We zijn met zijn allen bij het vuur gaan zitten en broodjes gebakken met een worstje van Egge.
Daarna gingen we teamgames doen met betrekking tot vertrouwen.
Vervolgens gingen we met volle moed de bossen in op Mountainbikes. Melvin moest helaas lossen en sloot aan bij de langzame groep.
MTB was een uitdagende route met veel hindernissen rond de plassen van het Nije Helmelriek.
Een enorm lastige oefening (sur place) werd gewonnen door de heer Scholten ook wel Lesly genaamd (Volgens Lesly hadden “hun” het nakijken).
Na de rit van 20 kilometer kwamen we terug in ons 5-sterren hotel in het bos om ons klaar te maken voor een lange wandeltocht.
Met en paar welverdiende korte pauzes en het onmetelijk vertrouwen van Rick Renkema in de kompaskunsten van Kars kwamen we aan bij boogschieten. Na oefeningen werden wedstrijden gedaan. Rick, Berend, Rick, Frank en Lesly ( en Melvin niet) wonnen. Nadat Melvin in het geel schoot ging een andere ploeg er toch met de winst vandoor.
Na weer een korte pauze nog eenmaal de zware tassen op de rug gedaan gingen we vol positiviteit richting de laatste bivak.
Spullen neergegooid touwen strak gespannen zeil eroverheen en het onderkomen voor de nacht was klaar!

Klas ALO 1B

Of de eerste nacht goed was bevallen? Nou… onze stoplichtjes kleurden niet meer zo groen als de dag ervoor. Na veel gezeur en gezanik over de kou en vooral het gesnurk van Nando ging team 1B weer op pad. De tocht bracht ons voort en na flink wat kilometers waarin de tocht goed verliep, viel de eerste alweer. José viel over een mega boomstronk en wist zichzelf minder goed op te vangen door de extra kilo’s op haar rug. De activiteit boogschieten was eindelijk aangekomen, naar heel wat misgeschoten pijlen en discussies over de vlag van Terschelling hebben we toch een leuke tijd gehad en veel gelachen. Na een lekkere lunch, zorgden we er weer voor dat de kilootjes eraf gingen. Na een poosje lopen was Bart kwijt en de chaos brandde los. Iedereen was in angst, maar na een paar minuutjes huppelen hij onze kant alweer op. Door naar het mountainbiken! De groep splitste op en we gingen de bergjes in. Blijkbaar zijn de gevorderden niet zo gevorderd, want als zelfs de begeleider die voor de EHBO moest zorgen uit de bocht vliegt, dan zegt dat al genoeg. Toch was groep 1 iets sneller terug dan groep 2. Het bivak bouwen kon beginnen, nu in twee tenten. Wij hebben een compliment gekregen van onze begeleider Tristan, 1B was namelijk weer lekker bezig als team en heeft een toptijd neergezet. Na de lekker maaltijdjen uit zakjes, ging het team weer knutselen met touwen. Na twee prachtig ingevlochten vlotten, gingen we te water. Wat bleek, het voorbeeld van de jongens ging het snelst te water, pech voor die partij maar na wat intensief gepeddel, bereikte het eerste vlot de prijs. Wat bleek, marshmallows! Maar zoals team 1B natuurlijk is, werden de marshmallows eerlijk gedeeld. Het vuurtje ging weer aan en de stokjes werden door de marshmallows geprikt. De avond was weer ontwaakt

Klas APV1A

Klas APV 1C