Dag 5 / 1 : dinsdag 4 okt wisseldag ALO / ALO-PABO en Sportkunde / Sportstudies

Dinsdag 4 oktober 2022

Het is weer een prachtige dag vandaag, met mooi weer en vol avontuur!

De ALO en ALO-Pabo klassen zijn allen om 12:05 vertrokken uit Comblain-La-Tour.

Sportkunde en Sportstudies zijn met wat vertraging aangekomen rond 15:45, maar ondertussen allen onderweg naar het eerste bivak. Het is nog steeds stralend weer, graadje of 21, ruim voldoende voor korte broeken, en een volle zon. Vanavond meer over de belevenissen van Sportkunde (SK) en Sportstudies (SPS), de Engelstalige sportkunde klas.

Sports Science and Sports Studies arrived with some delay around 3:45 p.m., but by now are all on their way to the first bivouac. The weather is still brilliant, about 21 degrees C, ample for shorts, and full sun. More tonight on the adventures of Sports Science (SK) and Sports Studies (SPS), the English-language sports science class.

Eindelijk is het zover, dinsdag 4 oktober… dierendag maar ook zeker de start van de Experience in de Ardennen. Na een lange reis door Nederland, kwamen ze aan op station Maastricht om vanuit daar de reis te maken naar het zonnige Comblain la tour. Een hartverwarmend ontvangst van instructeurs, procesbegeleiders en docenten van de opleiding Sportkunde en Sportstudies & uiteraard de organisatie Buffel.

Klassen kwamen aan op diverse stations in de omgeving van Comblain la tour. Even bijkomen van de reis, de mobieltjes inleveren (een enkeling met geldige reden daar gelaten) en vervolgens de hike maken naar de eerste bivakplaats. Klas 1begon direct met een hike van circa 14 km, aankomen bij het licht van de maan. Blokken hout werden gekliefd en de bivak werd opgezet. De hele klas heeft de mobiel ingeleverd en zijn lekker aan het genieten van de natuur. Alle jongens wilden graag een vuurtje maken, maar allen bij Thomas de Roos lukte dit.  Klas 1C had het met een hike van 8 km qua afstand beter voor elkaar. Een klas met een goed humeur, vrolijkheid en na kilometer 2 wel de eerste pijntjes. Maar dit bleek een goede warming-up en daarna zonder gezeur en in het licht nog aankomen op de bivakplaats. Drie bivakplaatsen van 7 a 8 personen werden gebouwd. Klas 1A liep van station Rivages naar de eerste bivakplek, nadat alle rugzakken goed waren afgesteld en de lange broeken verwisseld voor korte broeken. De sfeer zat er goed in en na een paar kilometer werd zelfs de polonaise ingezet. Na enig overleg bleek een vierkante tent geen goede bivak en werd het toch een A-tent.

The circumstances where great, the forest was dry, the sun was shining and all 29 students came out of the train with a smile from ear toe ear. After a few instructions the group started to go on the first hike in the Belgian Ardennes. Unfortunately after a few hundred meters they found out they went in the wrong direction, which lead to a 10 mins delay. After a long hike of 8 km’s the class walked into the first bivak location. Sitting and singing around the campfire the day was evaluated and they all went to sleep to shine a next day.