Dag 3: zondag 2 oktober ALO en ALO-Pabo

Zondag 2 oktober 2022

Bij zonsopkomst bleek dat de tweede bivaks veel beter gebouwd waren dan die van de eerste nacht, wat de nachtrust ten goede is gekomen. De meeste studenten begonnen uitgerust aan de derde dag. Waar de ene groep studenten al om 06.00 uur uit de veren moest om op tijd bij hun eerste activiteit te zijn, konden andere klassen lekker uitslapen. Na een stevig ontbijtje en het opruimen van de bivak begon iedereen wederom in de regen… Gelukkig mocht dat bij de meeste groepen de pret niet drukken.

Activiteiten van vandaag
ALO 1A: klimmen & abseilen
ALO 1B: speleo & wateroversteek
ALO 1C: mountainbiken & teamgames
ALO 1D: mountainbiken 
ALO-PABO 1A: mountainbiken/steppen & wateroversteek 
ALO-PABO 1B: klimmen & abseilen 
ALO-PABO 1C: speleo 

Wisten jullie dat
– Een begeleider het bij de wateroversteek niet droog gehouden heeft
– Een klas in één dag 3 kg Nutella op kan eten
– Er een student zittend in de boom gehangen is
– De vele regenval eigenlijk heel cool is als je daarna gaat mountainbiken 
– Een student per ongeluk op de kop hing bij het abseilen
– Er tijdens het kamp ook verjaardagen worden gevierd 
– Sommige klassen het Friese volkslied zingen tijdens het hiken
– Een vlot door de stevige stroming afdreef en deze, al zwemmend, door een student weer is teruggehaald
– Er bij speleo claustrofobie is overwonnen
– Je bij de freefall ook ‘headfirst’ kunt gaan

In de namiddag klaarde het op en konden alle slaapplaatsen droog opgebouwd worden. Rond het kampvuur werd het avondeten gekookt, de dagafsluiting gedaan en blijft het vast nog lang gezellig. 

Op naar morgen!

Groeten vanuit comblain-la-tour

Hallohallo! 1Beter weer hier met een nieuwe update!
Klein beetje slecht nieuws… De bivak is toch niet helemaal goed gelukt. Naast dat het regent als we wakker worden, is zeker de helft van 1B zeiknat wakker geworden. De andere helft zijn warm en droog wakker geworden, dus dat scheelt. Toch zijn we allemaal een beetje chagrijnig, mensen zijn toch wat langzaam met inpakken, je smeert je ontbijt in de regen en het opruimen van de bivak ging ook niet van een leien dakje. Weer met een beetje vertraging vertrekken we vanaf onze bivak plek. Met prachtig uitzicht op wat hijskranen tijdens onze wandeling lopen we naar onze nieuwe activiteit. Grotten verkennen! Nouja voordat we echt grotten gingen verkennen moesten we eerst een parcours afleggen naar de grot. Na veel regen was de weg naar de grot ontzettend modderig en glad geworden dus dit was een extra uitdaging. De grot zelf was spectaculair, en een uitdaging voor iedereen. Hier zijn ook weer angsten overwonnen, grenzen verlegd en pijnlijke billen ontstaan. Na de grot hebben we weer een stuk gelopen en komen we aan bij onze nieuwe activiteit! Nouja eigenlijk is het een keuze tussen twee kwaden: je bouwt een vlot en je gaat met z’n allen (29 mensen en 29 backpacks) naar de overkant van de rivier, of je gaat zelf door de rivier heen met je backpack. Het eerste plan was om het vlot te bouwen voor onze gewonden die niet door de rivier kunnen lopen. Het idee was leuk maar uitvoering ging iets minder dat gepland. Meer dan de helft van onze groep zijn toch door het water gaan stampen. Het vlot was toch af dus een paar besluiten om toch het vlot te proberen. Iets minder groot succes want de paddels blijven aan de kant liggen en het vlot drijft met de sterke stroming weg. Iemand van ons besluit om de held te zijn en zwemt achter het vlot aan. Zo zijn we toch allemaal veilig aan de overkant gekomen. Na dit uitzonderlijk bijzonder moment gaan we weer een stukkie lopen. Eerder dan gepland komen we aan op onze nieuwe bivakplek. We hebben geleerd van onze fouten en besluiten een goed plan te bedenken zodat iedereen droog blijft. Na dit overleg gingen we aan de slag. Driepoten werden gemaakt, kampvuur wordt aangestoken en poepgaten worden gegraven. Vandaag ging erg soepel en na de teambespreking zijn we erover uit dat we steeds hechter worden! We hebben een goede bivak neergezet dus zo meteen gaan we lekker ons nestje in. Maar eerst nog ff chillen bij het kampvuur! Morgen hebben we weer een nieuwe update!
Groetjes van 1Beter