Dag 1: Aankomstdag ALO

Het gastenboek staat open!

Klas 1A

Na een wat langere aanreisroute dan gepland (aanrijding tussen een trein en een auto) kwamen alle klassen veel later aan dan gepland. Ondanks het wachten kwam klas 1A goed gemutst uit de bus. Meteen alle rugzakken op en hiken. Na een minuut of 10 al een kleine pauze omdat iedereen het erg warm had. Jassen uit, rugzakken goed afstellen en wat regels met de procesbegeleiders bespreken. Vervolgens kreeg een van de studieteams de opdracht om de kaart te lezen en de klas naar de bivakplaats te leiden. Zonder te verdwalen kwamen we bij de bivakplaats van boer Paul; een stilteplek waar alleen op een heel rustig niveau met elkaar gepraat mag worden.

De klas kreeg een instructie hoe de bivaks gebouwd moeten worden. Elk studieteam heeft vanavond zijn eigen bivak gebouwd, sommige teams hebben van twee bivaks een grotere bivak gemaakt. Iedereen was lekker aan het kokkerellen, er werd een vuurtje gemaakt. Kortom een prima eerste bivak.

klas 1B

Nadat de frustraties van de langere reis gedeeld waren met de Belgische bossen stond 1B gebroederlijk in een kring in de Belgische weilanden. Daar werden afspraken gemaakt over hoe er met elkaar om werd gegaan (iedereen moest weer mee naar huis) en hoe de nachten doorgebracht zouden worden (schreeuwen is not done). Toen gingen ze vol goede moed op pad. Omdat de hele klas te laat was (waar een zekere inval-SLB’er uitgebreid voor uitgefoeterd werd, want te laat komen was deze keer echt niet hun eigen keus) moest het dagprogramma helaas worden ingekort. Er werd nog wel een mooie route gelopen, maar na 2 kilometer was het al tijd om de bivakken te bouwen. De eerste dag stonden de zogenaamde ‘puntzakbivakken’ op het programma. De groep heeft goedgemutst de bivakken gebouwd en na 15 pogingen had Danilo het vuur aan. Met een gerust hart hebben we de groep en begeleiding achter gelaten en we zijn benieuwd naar de verhalen morgen. Hopend op een lading aan berichtjes om de volgende dag mee te beginnen sluiten we deze dag af. 

Klas 1C

1C we gaan allemaal mee. Behalve Jelle dan, maar dat ging ook echt niet. Splinternieuwe schone broeken, net niet ingelopen schoenen buitelden de bus uit. Veel spullen ook buiten aan de rugzak. Maar blije gezichten dat ze op de plek waren na alle reisgedoe met de NS. 

Telefoons inleveren (vandaar geen lieve berichtjes aan moeders deze week) en op pad. Meteen het bos in en lopen. Zij weten dat nog niet, maar er wordt nog veel gelopen deze week 😉 De stemming zat er goed in; Bas had de kaart, Bonne, Niek, Tim twee rugzakken om een beetje stoer te doen. Maar topstemming.

Op de bivakplek groepsbivak maken (hopen dat er niet teveel studenten snurken) en kampvuurtje (met firesteel). Morgenochtend ATB en een beetje regen voorspeld. Het gaat een mooie week worden 🙂

Klas 1D

De eerste dag is elk jaar weer een verrassing. Ook dit jaar verliep de planning iets anders. Vanwege vertraging met de trein, een hoop lawaai, lol en roeibewegingen op het station in Breda begon de dag na een busritje uiteindelijk om 17.00 uur in de Ardennen. Na een lange en vermoeiende hike van ongeveer 23 minuten kwam de klas uitgeteld aan op de bivak plaats. Hier werden in een mum van tijd 6 bivaks vakkundig in elkaar gevouwen, waardoor er een viergangen diner werd geserveerd. Daan zijn gehaktballen en de maaltijdsalade van Mees zagen er uit om door een ringetje te halen. Het eten van Jorn en Robin is daarentegen een beetje rauw en hard gebleven bij gebrek aan een goede gaspit en het vergeten van de gasfles. Tijd voor een rustig avondje uit in de kerktuin van Ferage onder het genot van een glaasje water en een kampvuur.