Dag 2: zaterdag 1 okt ALO en ALO-Pabo

zaterdag 1 oktober2022

Oef, Dat was een pittige eerste beproeving, een kleddernat bivak in een lange, donkere nacht. Een enkele klas kwam gisteren laat aan op het bivak, en moest toen nog een onderkomen bouwen. Dit ging echter vol goede moed, iedereen pakte aan en het kampvuur stond eveneens al snel te laaien. Vannacht trok echter een kleddernat front over, waardoor menig bivak het begaf. Midden in de nacht zijn meerdere reparaties uitgevoerd, soms tot wanhoop van de bewoners toe. Maar vanochtend is iedereen weer vertrokken van het bivak, richting de volgende activiteiten. Rugzak op, kompas in de hand, gaannnnn!!

Goedenavond!

Na een onstuimige nacht en een aantal ingestorte bivaks werden niet alle studenten even vrolijk wakker (als ze al geslapen hadden). De groepen ruimden de bivakplaats weer keurig op, trokken de regenpakken aan en vertrokken gezamenlijk voor de eerste hike van de dag. De regenpakken konden gelukkig snel weer uitgetrokken worden, want de rest van de dag was het droog en zonnig šŸ˜Š.

Deze dag gebeurde er meer dan alleen maar hiken. De klassen hebben onderstaande activiteiten uitgevoerd:

ALO 1a: mountainbiken
ALO 1b: klimmen en abseilen
ALO 1c: speleo en rivieroversteek (zonder vlot)
ALO 1d: klimmen en abseilen & teambuilding

ALO-Pabo 1a: klimmen en abseilen
ALO-Pabo 1b: speleo
ALO-Pabo 1c: mountainbiken en rivieroversteek (met vlot of zwemmend)

Wist je datā€¦.

  • ALO-Pabo 1a vele grenzen heeft verlegd tijdens het klimmen en abseilen?
  • Ducktape om je wandelschoenen prima werkt en je schoenen dan gewoon weer als nieuw zijn?
  • Er klassen zijn die na heftige omstandigheden er toch voor hebben gekozen om de dag weer positief te beginnen?
  • Het water in de rivier wel erg koud was?
  • Poepen met uitzicht op de rivier heel rustgeven is?
  • Je slaapzakken en matjes prima kunt drogen in de zon?

Na de activiteiten vertrokken alle klassen met de benenwagen richten de tweede overnachtingsplek. De bivaks werden weer opgebouwd en met de ervaringen van gisteren ontstond er een heel ander proces. Hopelijk blijven de studenten deze nacht droog!

Morgen weer een dag vol met activiteiten en gezelligheid!

Groetjes van alle klassen!

Hallo Ouders en andere thuisblijvenden,
Hierbij een kleine update over ons grote avontuur in de Ardennen. Vannacht hebben wij heerlijk in onze eigen gemaakte bivak geslapen, dit was een groot succes! Heerlijke plassen water boven op ons zeil zorgen voor een heerlijke douche in de ochtend. Verder werden we wel wakker met wat regen maar niks houdt ons tegen! Vandaag stond in het teken van rotsen en carabiners. We hebben eerst geklommen, over parcours gelopen, geabseild en getokkeld (met 2 meter vrije val). Angsten zijn overwonnen, grenzen zijn verlegd en blaren zijn ontstaan. Na heel wat pauzes tussen al deze activiteiten hebben we wat vertraging opgelopen. Ruim anderhalf uur later vertrekken we naar onze nieuwe bivak plek. Dat betekend hard doorstappenā€¦ Na 4 uur puffen en steunen bereiken we met wat moeite onze nieuwe bivak plek. We hadden helaas nog maar een halfuurtje licht dus moesten we snel een bivakje neerzetten voor 29 mensen. Dikke uitdaging dusā€¦ Rond 10 uur hadden we eindelijk onze bivakken staan en konden we eindelijk ons buikje vullen. Na een lange wandeling en het harde werken voor een mooie bivak hadden we uiteindelijk best wel een beetje trek. Na het eten hebben we nog even bij het kampvuur gezeten en daarna maar gauw ons bedje opgezocht. Morgen weer een zware dag met veel activiteiten!!
Morgen hebben we een nieuwe update!
Groetjes van 1Beter