Dag 4: maandag 2 okt Sportkunde & Sportstudies

Maandag 3 oktober 2023     I     Monday October 2nd, 2023

Sportkunde klas 1A

Lieve ouders
Vanochtend begonnen we na een heldere nacht de dag met de prachtige zonsopkomst. De ontbijtjes werden gemaakt en de backpacks gingen weer op. Ook werden de kanjers van de dag besproken. Vandaag was het spannend met de stemmen, 2 personen hadden evenveel stemmen. We hadden dus twee kanjers vandaag, Anne en Renze. De hesjes en broche werden aangedaan en we begonnen met wandelen.

Na een relatief korte wandeling kwamen we aan bij de smalle grotten en stond ons een avontuur te wachten. Sommige hadden wat angst, maar uiteindelijk na veel samenwerken, gegil en gekruip kwamen we modderig en glibberig als een aal de grot weer uit.

Vies uit de grot hebben we ons gewassen in de Uorte en onze tassen veilig vervoerd over de rivier met ons stabiele, maar toch wankele vlotje. We roken weer lekker, maar dat was nog niet genoeg! Jip en Job werden namelijk gevangen, dit waren onze 2 rivierkreeftjes. Er stond ons nog een taaie wandeling te wachten die stijl omhoog ging Jip en Job gingen in een bidon natuurlijk gewoon mee naar boven.

Eenmaal aangekomen bij de bivak gingen Jip en Job kopje onder onder luids geluid van de groep en werden opgegeten door iedereen die een stukje wilde. Dit ging onder het luidste gejuich van de week!Vervolgens duurde de bivak bouwen een tijdje en zaten we daarna samen te eten aan het vuur zoals iedere avond. De laatste avond, maar zeker niet de minste.

Sportkunde klas 1C

Vanochtend werden we weer helemaal vochtig wakker. De avond ervoor hadden een aantal al het hout om op te zitten in het kampvuur gegooid, waardoor we niet buiten konden zitten en dus voor het eerst binnen in de bivak hebben ontbeten. Daarna zijn we aan de wandel gegaan, maar we hoefde maar een klein stukje voordat we gingen kanoën. Al snel begon iedereen elkaar om te duwen tijdens het kanoën en niemand is droog gebleven. Op de camping hebben we even lang pauze gehouden en daarna zijn we in nog geen 20 minuten naar ons volgende activiteit en slaapplaats gewandeld. Hier hebben we de groep in 2 gedeeld. De ene helft ging eerst klimmen en abseilen, de andere groep ging tokkelen en deed een vrije val, morgen doen de groepen het omgekeerd. Iedereen in de groep heeft de vrije val gemaakt, zelfs degenen met hoogtevrees. Ook durfde in de andere groep iedereen te abseilen. Het was echt heel leuk. De bivak hebben we daarna op dezelfde locatie gebouwd. Deze keer stonden er al stenen muren, dus we hoefden er alleen nog maar een zeil over te gooien. Er was wel wat gedoe met de zeilen,  maar uiteindelijk is het goed gekomen. Daarna zijn we gaan eten en al snel werd het kampvuur gemaakt. Hier hebben we de rest van de avond gezeten en gekletst en hebben we nog kunnen genieten van wat chips en frisdrank. Toen dachten we tandjes poetsen en op bed, maar kwamen we nog de organisatie tegen met nog meer chips, met volle energie van de chips dachten Sil en Ferris te kunnen winnen van Mirthe met armpje drukken, maar natuurlijk waren ze te zwak, daarna toch echt lekker op bedje. Groetjes Mirthe

Sportkunde klas 1E

De dag begon meteen met een challenge , namelijk het upgraden van de brancaar. Door middel van een goed plan en samenwerking flanste we dit zo in elkaar. Toen begon de wandeltocht (incl brancard met Bjorn) naar het kanoën. Na een paar obstakels maar vooral een prachtige kanotocht, kwamen we eindelijk weer aan land. Niet lang daarna zaten we de mooie grotten te verkennen van de Ardennen. Waar modder en smalle gangetjes goed aanwezig waren. Hier hield het niet op, we hadden nog een zware wandeltocht voor de boeg. Door middel van elkaar er door heen slepen en grapjes hier en daar, hebben we het weer als groep gehaald om met allemaal lachende gezichten op de bivak plek te eindigen. Voordat de docenten weer terug gingen naar hun slaapplek hebben we gezamenlijk nog geëvalueerd hoe deze dagen gingen, zoals wat ging goed, wat ging minder en geef een compliment voor jezelf.
Daarna begon net als alle andere avonden het riedeltje; bivak opzetten, vuur maken en latrine bouwen weer opnieuw. En het niet te ontbreken astronauten voer(gevriesdroogd eten), om onze magen weer te vullen. Gelukkig kregen we daarna om de laatste avond te vieren nog lekkere snack en drinken! De rest van de avond is voor ons een weet en jullie een vraag!

Tot morgen
Groetjes klas SKV1E